Baja (Deszecsár Tomiszláv, Szt. László gimn., érsekségi téglák) 1 hónap
Tata (Dibusz Ferenc, Herczig Béla dr.) 2 hét
Tab (Petrus József) 3 hónap
Budapest - Óhegy (Kádár József) állandó
 

Belső-Óbudai téglagyárak címmel állandó kültéri és időszakos beltéri kiállítás nyílt a Táborhegyi Népházban, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, valamint a Fővárosi önkormányzat támogatásával.

A megnyitón köszöntőt mondott Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere, valamint Kádár József helytörténész, téglagyűjtő, aki a kiállítások anyagának jelentős részét saját gyűjteményéből felajánlotta.

Bús Balázs Táborhegyi Népház téglagyárak Belsó-Óbudán kiállítás“Izgalmas ez a mostani múltidézés, mivel a városegyesítés előtti, ki, mezővárosi múlthoz, az akkori óbudai szőlőműves hagyományok mellé nehéz odaképzelni azt az ipari tevékenységet, ami már a reformkor hajnalán itt, a Bécsi út vonalában, és a kerület egyéb pontjain kialakult. Pedig a tégla- és a cserépkészítés központjaként Óbuda kulcsfontosságú szerepet játszott a főváros fejlődő és iparosodó városi arculatának kialakításában.” – utalt a városrész múltjára Bús Balázs, aki megköszönte az Óhegy Egyesületnek az ismeretterjesztő munkát, és a kiállítás megszervezését, Kádár Józsefnek pedig azt, hogy aktív szerepet vállalt a kiállítás létrehozásában. „Így erősödnek helyi közösségeink, amit, ha szabad ezt mondani, téglát téglára rakva, közösen, a civilekkel együtt, mi magunk is építünk!” – zárta beszédét a polgármester.

A Táborhegyi Népház homlokzatán állandó kültéri kiállítás mutatja be a belső-óbudai téglagyárakat és azok legfontosabb termékeit, a téglákat és a cserepeket. A Népház belső termeiben a téglagyárak mindennapjaival, a munkások életével ismerkedhetnek meg a látogatók június 9-ig.

Táborhegyi Népház téglagyárak Belsó-Óbudán kiállítás Kádár József


Fertőd (Halász Imre) állandó (települési értéktár)
Karcag (Deszecsár T., Kovács Gy., Koczó S., Molnár J. birkafőző fesztivál) 2 nap
Dunasziget (Zsugonics István, Mórvető Fesztivál) 3 nap
Kenderes (Láposi Sándor, Koczó Sándor, Kovács György) 2 nap
Győrsövényház (Dibusz Ferenc és Herczig Béla dr.) állandó
Szentes (Bencsik Rita, Bugyi Attila, Nagy Zoltán – szentesi körséta) 1 nap
 
Lébény (Legát István) 2 hónap